Placeringen af motoren

Når du skal vælge hvilken elcykel som vil passe til dig, er det vigtigt at tage motorens placering med i overvejelserne. Denne har betydning for både cyklens balance og hvordan man fornemmer elcyklens assistance. I den nedenstående tekst kan du læse mere om forskellene på placeringen af motoren.

 

Baghjulsmotor

Med motoren placeret i elcyklens baghjul får man en naturlig cykeloplevelse. Dette skyldes at det også på en almindelig cykel er baghjulet der driver cyklen frem.

 

En Batavus elcykel med baghjulsmotor har altid ION®-teknologi og udvendige gear.

 

 

Centermotor

En centermotor er monteret på kranken (midten af stellet) og dette er med til at give en fin balance og vægtfordeling på elcyklen. Det kan desuden nævnes at det i visse situationer er nemmere at lappe eller skifte et dæk med centermotor.

 

En Batavus elcykel med centermotor har enten navgear eller udvendige gear. Vores elcykler med centermotor har enten BOSCH teknologi eller Yamaha teknologi. Begge systemer har motorer som yder en kraftig trædeassistance.

 

 

 

Forhjulsmotor

Når motoren er placeret i forhjulet, føles det som om du bliver trukket frem på elcyklen og cyklen er i fin balance. Med en forhjulsmotor, er der plads til et gearnav i baghjulet. Kombineres dette med en lukket kædekasse bliver cyklen meget vedligeholdelsesvenlig.

 

En Batavus elcykel med forhjulsmotor har enten ION®-teknologi eller E-motion®-teknologi og den har navgear.

 

 

 

For this site to function optimally, we use cookies. For more information see our cookie policy.